Mosas.hu - a tudatos mosásért
Írj nekünk

sensolap(kukac)gmail.com

Whirlpool mosógépek

A Whirlpool cég története - fejlődése A Whirlpool, cég fellendülése igazi sikertörténet, amely mögött sok ember kitartó munkája áll. Ma már mindenki számára ismerős ez a márkanév, hiszen tudjuk, hogy a Whirlpool innovatív készülékeket gyárt, amelyeknek kiváló a minőségük.

A cég története

Lou és Fred Upton 1911-ben megalapították az Upton Machine Company társaságot. Akkoriban még csak villanymotor hajtású mángorló mosógépeket gyártottak. 1936-ban a Whirlpool termékeket már nem csak Amerikában forgalmazzák. A cég több társaságot alapított ebben az időben, így már Európa felé is nyithattak. Az 1938-as év igazi áttörésnek számít a cég történetében, mivel ekkor találták fel az első motoros mozgatással rendelkező mosógépet, amely akkoriban hatalmas innovációnak számított. A mosás így időtakarékosabbá és hatékonyabbá vált. 1948-ban forgalomba hozták az első automata mosógépeket. A fejlődés innentől kezdve folyamatos volt, az 1950-es években a Whirlpool cég automatikus szárítókkal és egyéb háztartási készülékekkel bővíti termékpalettáját. 1951-ben létrehozták a Whirlpool Foundation alapítványt, mert a cég számára a támogatás és a segítségnyújtás is fontos!

A cég fejlődése

1955-ben bevezetik a Whirlpool Corporation céget a New York-i tőzsdére. 1960-ban a cég bemutatta a pénzérmével működő száraztisztítót és ezt követően már ipari mosodai és száraztisztító berendezéseket is gyártanak. Ezt követően egyre nagyobb az igény a cég termékeire, köszönhetően a jó minőségnek és a folyamatos fejlődésnek.

1986-ban a társaság árbevétele már 4 milliárd USA dollár. A cég korszerű gépeivel piacvezetővé válik és nemzetközileg is elismerik sikerét, ezt bizonyítja az is, hogy egyre több terméket exportálnak a világ több pontjára. Ebben az évben a statisztikák szerint napi szinten 29 ezer ember vásárolt a Whirlpool által gyártott termékek közül legalább egyet. 1998-ban rekord szintű árbevételt ér el a cég, ekkor már 10,5 milliárd USA dollár az éves bevétel és ez az évek folyamán egyre csak emelkedik.

Megbízható márka, kiváló minőség

A cég folyamatosan fejődik, a korszerű és modern készülékek gyártása lett a cél. A jó minőség és a felhasználóbarát termékek teszik még vonzóbbá a Whirlpool által gyártott készülékeket. Világszerte népszerű lett a márkanév. A fejlesztők folyamatosan azon fáradoznak, hogy új és korszerű készülékeket alkossanak, amelyekkel még egyszerűbbé válik a mosás. A cég szakemberei tudják, hogy fontos az időhatékonyság és a környezetbarát készülékek használata. Ezért olyan termékeket igyekeznek kifejleszteni, amelyek környezetbarát módon használhatóak, mégis idő és energiatakarékosak, így a mosás egyszerűbbé válik. A Whirlpool az egyik legismertebb mosó és szárítógép gyártó cég, ez is azt bizonyítja, hogy évtizedek óta megbízható eszközöket gyártanak, amelyek egyszerűbbé teszik a hétköznapokat.