Mosas.hu - a tudatos mosásért
Írj nekünk

sensolap(kukac)gmail.com

Miele mosógépek

Carl Miere és Reinhard Zinkann 1899-ben megalapították cégüket, amelynek neve akkor még Miele & Cie Centrifugagyár volt. A céget Herzebrock-ban jegyezték be, a kezdetekben mindössze 11 szakember dolgozott a Miele-nél. 1901-ben elkezdték gyártani a tölgyfa dobbal és mosókereszttel készült mosógépeket. Ezt követően a mosógép gyártás lesz a cég főtevékenysége. 1903-ban már felsőingás mosógépeket gyártanak, amely egyszerűbbé teszi a mosógép használatát. A cég 1911-ben sokat fejlődött, ugyanis ekkor jelent meg az első elektromos motorral rendelkező mosógépük, amely már centrifugázni is tudott. 1953-ban megjelenik a cég első olyan mosógépe, amelyen ablak is van, ez az elöltöltős mosógépek kezdetleges modellje.

A Mielele cég fejlődése

1970-ben Gütersloh-ban automata mosógépeket kezdenek el gyártani, amely egyszerűbbé válik a modern gyártósornak köszönhetően. Az 1981-es év ismételten jelentős év volt a cég történetében, ugyanis ekkor már automata mosó és szárítógépeket gyártanak. Ezek a készülékek már 5 kilogrammos ruhatöltővel rendelkeztek és 1200-as centrifugálási fordulatszám jellemezte őket. 2003-ban a Miele cég mosógépei már különleges programokkal is rendelkeztek, mint a farmer ruhához, vagy sport ruházathoz való programok. Ekkor már fontos volt az is, hogy a ruhákat kíméletesen mossa a gép és természetesen tökéletesen tiszták legyenek a kímélő programok mellett is. 2010-ben a cég által gyártott mosógépek már Autodos adagoló egységgel vannak ellátva. Az automata adagoló egységnek köszönhetően kevesebb mosóporra, vagy folyékony mosószerre van szükség, hiszen ez sokkal precízebb mint a kézi adagolás. 2012-ben a cég árbevétele rekord magas lett, ugyanis meghaladta a 3 milliárd eurót.

Miele a közkedvelt márka név

Az innovatív termékeknek köszönhetően a Miele hazánkban is közkedvelt márkává nőtte ki magát. A cég által gyártott mosógépek nagyon korszerűek, a szakemberek pedig folyamatosan az újításokra törekednek, hogy még egyszerűbbé tegyék a mosást. A vállalat nem csak a mosó és szárítógépek gyártása tekintetében vált fontossá, hanem az egyéb konyhatechnikai eszközök tekintetében is. Népszerűsége a magas minőségnek, az innovatív fejlesztéseknek és az elérhető áraknak köszönhető.