Mosas.hu - a tudatos mosásért
Írj nekünk

sensolap(kukac)gmail.com

Fagor mosógépek

A Fagor cég története

A Fagor cég megalapítása José Maria Arrizmendieta lelkésznek köszönhető. Ő alapította meg 1954-ben Spanyolországban, Mondragónban az Escuela Politecnikoa nevű műszaki középiskolát. Az itt tanuló diákok közül öten összefogtak és létrehoztak egy vállalatot, azaz a Fagort. A diákok célja az volt, hogy konyhai gépeket és fűtőkészülékeket gyártsanak.

A cég fejlődése

A Fagor csoport mára már Európa 5 legnagyobb háztartási gépeket gyártó cégei közé tartozik. Érdekesség, hogy Spanyolországban a Fagor a hetedik legnagyobb gyártó. A cégnek több gyártócsoportja van: Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, Marokkóban és Kínában. Ezekben a létesítményekben több mint 8 ezer ember dolgozik. A Fagor cégcsoportnak 18 országban van jelen leányvállalata és világszerte 130 országba exportálják az általuk gyártott háztartási készülékeket. A cég érdekessége, hogy Európában ők gyártják a legtöbb felültöltős mosógépet. A Fagor cégcsoport mára már széles termékkínálattal rendelkezik, így számtalan innovatív háztartási eszköz megtalálható a kínálatukban. A cég szakemberei folyamatosan a technikai fejlesztésekre törekednek, hogy az általuk gyártott készülékekkel a vásárlók tökéletesen elégedettek lehessenek. A cég vezetői nagy hangsúlyt fektetnek a szervizhálózat bővítésére, hogy egy esetleges meghibásodás esetén azonnal megoldást nyújthassanak a cég készülékeit választó vásárlóknak.

Technikai újdonságok

A Fagor által gyártott mosógépek nagyon energiatakarékosak. A cég kínálatában megtalálhatóak az AAA kategóriájú mosógépek is, amelyek kevés vizet és energiát használnak a mosáshoz, mégis ragyogó tisztaságúvá varázsolják a különböző anyagú ruhadarabokat. A Fagor mosógépei 8 kilogramm ruhát akár 50 perc alatt is képesek kimosni, így ezek a készülékek a többi mosógéphez viszonyítva nagyon gyorsnak mondhatóak. Sok különleges programot használhat aki a Fagor mosógépei közül választ. Lehetőség van az antibakteriális mosásra, a vegyes ruhák mosására, csak úgy mint a paplanok mosásához kifejlesztett program alkalmazására. A Fagor magas minőségű, energiatakarékos mosógépei könnyebbé és takarékosabbá teszik a mosást.