Mosas.hu - a tudatos mosásért
Írj nekünk

sensolap(kukac)gmail.com

A Crosley cég története

A Crosley Amerikában nagyon ismert márkanév, ugyanis rengeteg -féle terméket gyártanak és forgalmaznak.

A Crosley Company 1920-ban kezdte meg működését, ekkor még rádiókat gyártottak. A cég egyre ismertebbé vált a jó minőségű, elérhető árú rádiói lévén.

1932-1933 között bővítették a cég kínálatát és háztartási eszközök gyártásába kezdtek. Ekkor már hűtőszekrényeket, mosógépeket és tűzhelyeket is forgalmaznak.

Az 1939-es év áttörést jelentett a cég számára, ugyanis az autógyártásba is belekezdtek. A Crosley márkanév ekkor vált igazán ismerté és a vállalat egyre inkább fejlődött. Az ezt követő években továbbra is gyártották a rádiókat, majd televíziókat és háztartási eszközöket, így az amerikai otthonok sokaságában megtalálhatóvá váltak a Crosley készülékek.

1989-től a vintage stílusú készülékeket is gyártják, mint a lemezlejátszók, telefonok. Természetesen ezek az eszközök megfelelnek a mai elvárásoknak, csupán a design lett vintage stílusú.

Háztartási eszközök gyártása

1976-1978-ban a Crosley Company, Winston-Salem-ben újra nekikezdett a háztartási eszközök gyártásának. A kínálatban megtalálhatóak a mosó- és szárítógépek, hűtőszekrények, fagyasztók, tűzhelyek, légkondicionálók.

A Crosley márkanév a háztartási eszközök területén így újfent ismerté vált és már nem csak a rádiókkal és autókkal azonosították a vásárlók. A cég által gyártott háztartási eszközök kiskereskedelmekben kaphatóak. A márkanév a megbízható minőségű készülékekről és az elérhető árakról várt ismerté.

A vállalat ma

A Crosley mosó- és szárítógépek ma is forgalomban vannak. Nagy kapacitású, modern készülékeket gyártanak. A cégnek nincs túl sok mosógép modellje, de a meglévők biztonságosan használhatóak, időtállóak és egyszerűen kezelhetőek.

Jelenleg hat -féle felültöltős és kétféle elöltöltős mosógépet forgalmaznak, szárítógépekből viszont jóval több félét találhatunk a cég kínálatában.

A Crosley mosó- és szárítógépek megfelelőek a nagycsaládosok számára is, hiszen hatalmas kapacitásuknak köszönhetően egyszerre rengeteg sok kimosható és megszárítható bennük.

Európában nem igazán ismertek a cég által gyártott háztartási eszközök. A vintage stílusú zenelejátszók Franciaországba és Németországba is eljutottak, de hazánkban ezek sem váltak népszerűvé.

Az amerikaiak viszont nagyon kedvelik a gyártó termékeit. Hiába nincs akkora kínálatuk, mint a nagy vállalatoknak, a termékeik megbízhatóak, gyermekbarát módon vannak kialakítva, így biztonságosan használhatóak és elérhető árakon forgalmazzák őket. Ezeknek köszönhetően a mai napig sok amerikai dönt a Crosley által gyártott háztartási eszközök mellett.