Mosas.hu - a tudatos mosásért
Írj nekünk

sensolap(kukac)gmail.com

Technikai ruházat mosása

2017. március 19. | vissza a cikkekhez
Technikai ruházat mosása

A sporttevékenységekhez és a túrázáshoz kifejlesztett ruházat különleges kezelést igényel. A hagyományos mosással akár tönkre is tehetjük ezeket a speciális tulajdonságokkal bíró anyagokat – a mosószer és az öblítő eltömíti a szellőző anyagok pórusait, feloldják az impregnáló réteget.

Mindig az adott anyaghoz passzoló szerrel szabad mosni, tisztítani, illetve impregnálni ezeket a ruhadarabokat, különben nem lesznek képesek megvédeni minket az időjárás viszontagságaitól, nem vezetik ki az izzadságot, és nem hőszigetelnek. 

A technikai ruházatot csak akkor mossuk, ha feltétlenül szükséges. Az aláöltözetet maximum 40 fokon mossuk, a második, hőszigetelő rétegről először kefével távolítsuk el a szennyeződéseket, ez után jöhet a különleges mosószerrel való mosás.

Minden esetben tanulmányozzuk a ruhákhoz mellékelt füzetet, ha pedig tanácstalanok vagyunk, kérjünk segítséget a túrafelszerelést árusító üzletekben. Elég egy rossz lépés, és a drága technikai ruházat elveszti azokat a tulajdonságait, amelyek miatt megvásároltuk.