Mosas.hu - a tudatos mosásért
Írj nekünk

sensolap(kukac)gmail.com

A nagy méretű mosógépek előnyei

2015. november 24. | vissza a cikkekhez
A nagy méretű mosógépek előnyei

A nagycsaládosok számára jó választás egy nagyméretű mosógép, amelyben egyidejűleg sok ruhát tisztává lehet varázsolni. A 4-6 kilogramm töltőkapacitású készülékekkel szemben a nagy kapacitású készülékek akár 8-12 kilogramm ruhát is kimosnak egyidejűleg.

Miért érdemes nagy kapacitású mosógépet vásárolni?

Ha nagy a család és sok a mosnivaló előfordulhat, hogy akár minden nap el kell indítanunk egy mosást. Ez nem időtakarékos megoldás és a víz és energiafogyasztás is megnő.

Ezzel szemben ha egy nagyobb töltőkapacitású mosógép mellett döntünk időt és energiát spórolhatunk. A szennyest akár napokon át gyűjthetjük, majd a színes és fehér ruhákat kimoshatjuk.

A nagy kapacitású mosógépek általában az A+++ energiaosztályba tartoznak, ennek köszönhetően kisebb költségei vannak a mosásnak, mintha egy hagyományos 4-6 kilogrammos töltőkapacitású mosógépben tisztítanánk a ruhákat.

Tudnivalók

A nagy kapacitású mosógépek mérete és súlya is nagyobb mint egy átlagos, kisebb mosógépé. Ma már a legnagyobb mosógépgyártó cégek is forgalmaznak nagy töltőkapacitású készülékeket, így megbízható márkájú eszköz mellett dönthetünk.

Ezek a mosógépek minden olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amivel egy átlagos automata mosógépnek rendelkeznie kell. A megfelelő program kiválasztása után a kényesebb anyagú ruhadarabokat is kimoshatjuk bennük.

Viszont a függönyök, ágyneműk, nagy méretű takarók is egyszerűen kimoshatóak bennük. Így a méretesebb darabokat sem kell tisztítóba vinnünk, mivel otthon is kimoshatjuk ha egy ilyen készülék mellett döntünk, így még takarékoskodhatunk is.

A modern készülékek működés közben egyáltalán nem zajosak, tehát nem zavaróak. Akár olyan készüléket is választhatunk amely mos és szárít is, ez egy helytakarékos megoldás. A nagyméretű automata mosógépek a kialakításuknak köszönhetően biztonságosan használhatóak és általában gyerekzárral is rendelkeznek.

Gyártók és árak

A Whirlpool, az Electrolux és az AEG is gyárt extra nagy kapacitású mosógépeket, amelyek hazánkban is megvásárolhatóak. Ezek az eszközök egy kicsivel magasabb áron vásárolhatóak meg mint egy hagyományos méretű mosógép, 100-200 ezer forint közötti összegért vásárolhatunk ilyen méretes mosógépet. Az ár attól függ, hogy milyen igényeink vannak, ha a legmodernebb programokkal ellátott csúcskategóriájú készülékre vágyunk, akkor érthető módon a költségek is nagyobbak.