Mosas.hu - a tudatos mosásért
Írj nekünk

sensolap(kukac)gmail.com

LG ECO hybrid mosó-szárítógépek

2014. március 20. | vissza a cikkekhez
LG ECO hybrid mosó-szárítógépek

A mosó és szárítógépeket folyamatosan fejlesztik, így alakultak ki a kombinált eszközök is, amelyek praktikusak és kisebb a helyigényük. Ismerjük most meg, miért előnyös olyan készüléket választani, amely egyben mos és szárit is.

Amosó-szárítógép előnyei

Ennek a kettő az egyben megoldásnak az egyik legnagyobb előnye, hogy helytakarékosan moshatjuk és száríthatjuk a ruháinkat. Egy pici fürdőszobában sok esetben még a mosógépnek is nehéz megfelelő helyet találni, egy szárítógépet végkép nem lenne hol elhelyezni.

Ezen felül ha kettő az egyben készülék mellett döntünk, nem kell átpakolnunk egyik készülékből a másikba a ruhákat, így kevesebb fáradtsággal és időráfordítással jár a mosás. Mindössze el kell indítanunk a kívánt programot, majd a frissen mosott és szárított ruhákat már pakolhatjuk is a szekrénybe.

kép: lg.com ↑

LG mosó-szárítógépek

Az LG mosó-szárítógépek többsége nagy kapacitású, 8-12 kg. ruha is elfér bennük, így a nagycsaládosok számára is megfelelő választás, de természetesen kisebb kapacitású készülékek is megtalálhatóak a kínálatban.

A kombinált gépek előnye, hogy rendelkeznek az LG által gyártott mosógépek és szárítógépek jó tulajdonságaival is. Így az érzékenyebb textíliákat sem kell féltenünk a sérülésektől mivel több kímélő program közül választhatunk, mint például a gyapjúmosás, de akár a gőzmosás mellett is dönthetünk.

kép: lg.com ↑

ECO hybrid rendszer

Az LG ECO hybrid rendszerrel ellátott mosó-szárítógépek energiatakarékosabbak és ezáltal környezetbarátabbak is a hasonló gépekhez viszonyítva, az Inverter technológiának köszönhetően. Egy átlagos mosógép motorja a meghatározott sebesség maximumán működik.

kép: lgblog.de

Az Inverter Direct Dreive technológia lévén viszont ezek a mosó-szárítógépek változtatható fordulatszámú motorral lettek ellátva, így a gép teljesítménye szükség szerint változik. Ezáltal nem csak takarékosabb lesz a mosás, de kisebb lesz a zaj is, valamint hatékonyabban tisztíthatóak és száríthatóak a ruhák. Arról nem is beszélve, hogy a motor élettartama is megnő.

Óriási kapacitás

Az extra nagy, 12/8 kg kapacitású, sztenderd méretű, ECO hybrid mosó-szárítógép a termékcsalád legnagyobb kapacitású darabja. 12 kg. ruha mosható benne és 8 kg. szárítható egyidejűleg. A készülék vízfogyasztása mosásonként 69 liter, míg a szárításhoz csak 28 literre van szükség, így „A” osztályú mosó-szárítógépnek számít. Az ECO hybrid családba tartozó gépek 14 mosási programmal rendelkeznek, ennek köszönhetően minden textíliához megtalálhatjuk a megfelelőt. A mosógép ajtajának mérete is elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen ki és bepakolhassuk a ruhákat.

Összegezve a mosó-szárítógép jó választás abba az esetben, ha kicsi a lakás és nem férne el két gép, valamint energia és víztakarékosan szeretnénk tisztává és szárazzá varázsolni ruháinkat.