Mosas.hu - a tudatos mosásért
Írj nekünk

sensolap(kukac)gmail.com

A jövő mosógépe

2014. március 9. | vissza a cikkekhez
A jövő mosógépe

A vízzel való takarékoskodás egyre fontosabbá válik. A kutatók szerint 2050-re az emberek 70%-a városokban fog majd élni, ezért olyan háztartási eszközöket kell kifejleszteni amelyek hely, energia és víztakarékosak. Így született meg a különleges mosógömb koncepciója is, amely víz és mosószer nélkül tisztítja a ruhákat.

Orbit Spherical

Elie Ahovi egy különleges mosógépet tervezett, mely víz és mosószer nélkül működne. Sőt még a szükséges áramot is megtermeli maga, így a használata költséghatékony és környezetbarát, a végeredmény mégis a megszokott tiszta ruha. A tökéletesítéséhez még sok fejlesztésre van szükség, de az már biztos, hogy a jövő mosógépe teljesen más lesz mint amit ezidáig megszokhattunk.

Hogyan fog működni?

A különleges mosógépnek két része van. A gömb formájú részében zajlik a ruhák tisztítása, míg a külső gyűrűben az akkumulátor helyezkedik el, amely az indukciós technológia lévén megtermeli az áramot amelyre az eszköznek szüksége van. Mikor az eszköz be van kapcsolva, akkor a gömb a gyűrűben mozog, mindez többek között a mágneses erőtér lévén lehetséges.

Hogyan lesznek tiszták a ruhák?

Elég furcsán hangzik, hogy víz és mosószer nélkül is foltmentesek és tiszták lesznek a ruhák, pedig lehetséges. A csöveken keresztül szárazjég kerül a ruhákra, amely tökéletes folttisztító, a ruhák anyagai mégsem károsodnak tőle. A negatív ionoknak köszönhetően a ruhák üde illatúak lesznek, mintha valódi mosógépben mosószerrel mostuk volna őket. A mosást követően a száraz jeget a készülékben lévő csövek visszaszívják és újra szilár állagúvá hűtik. Így a következő mosás folyamán is ugyanúgy használhatjuk a készüléket.

Kivitelezés

Az Orbit Spherical stílusos kivitelezésének köszönhetően művészeti alkotásként is megállná a helyét. A tervek szerint kis méretű lesz, így a kis lakásokban is egyszerűen elhelyezhető. Praktikus, esztétikus és helytakarékos. Vizet és áramot is spórolhatunk majd a használatával. Mivel mosószerre és folttisztítókra sem lesz szükség környezetbaráttá válik a ruhák tisztítása.

A készülék egyelőre csak koncepció, így nem lehet tudni, hogy mikor kerül bolti forgalomba és milyen áron értékesítik majd.

forrás: tuvie.com