Mosas.hu - a tudatos mosásért
Írj nekünk

sensolap(kukac)gmail.com

Automatikusan működő vasaló

2014. március 11. | vissza a cikkekhez
Automatikusan működő vasaló

A vasalás néha elengedhetetlen feladat. Ma már egyre több olyan vasalót találunk amelyekkel gyerekjáték a gyűrődések eltüntetése. Végre feltalálták az automata vasalót, amely anélkül, hogy különösebb erőfeszítést kellene tennünk ránc és gyűrődés mentessé varázsolja a ruhadarabjainkat.

Arion Clothing a modern vasaló

Ez a különleges vasaló a forró levegő erejével varázsolja gyűrődés mentessé a különféle ruhadarabokat. A forró levegő szárítja is a ruhákat, így ahogy kivettük azokat a mosógépből, már rá is helyezhetjük erre a furcsa alkalmatosságra. Az egyenletes nyomásnak köszönhetően a ruhák gyorsan kisimulnak, miközben megszáradnak.

Ötlet és megvalósítás

A különleges vasaló Nigel Roddy találmánya. A tervező abból indult ki, hogy a fiatalok elkerülik a vasalást, mivel ez egy hosszadalmas és sok esetben nehéz feladat. A rohanó életmódunk miatt viszont fel kell gyorsítani és le kell egyszerűsíteni a vasalás folyamatát. A készülék megalkotása folyamán a hajszárító működési elvéből indúlt ki és ez alapján készítette el a különleges vasaló alkalmatosságot.

Erőfeszítés nélkül varázsolhatjuk gyűrődés mentessé a ruhákat

Mivel az Arion Clothing elnevezésű készülékre csak rá kell húznunk a különféle ruhadarabokat, a feladat nagyon egyszerű. Egy pólót, vagy farmernadrágot pillanatok alatt gyűrődés mentessé varázsolhatunk anélkül, hogy vasalnunk kellene.Nincs szükség vasalódeszkára és nem kell hosszú perceken keresztül vasalnunk a ruhákat, mivel ez a készülék megteszi ezt helyettünk.

Működési elve

Csupán be kell kapcsolnunk a készüléket és rá kell húznunk a vasalni való ruhadarabot. Az adott ruha megtelik levegővel és miközben szárad gyűrődés mentessé is válik. Furcsa látványt kölcsönöznek az égbemeredő pólók és nadrágok, de az ötlet fantasztikus. Szinte bármilyen ruhaneműt kivasalhatunk a használatával, akár a párnahuzatokat is. Sőt a kimosott cipőket is percek alatt szárazzá varázsolja ez az innovatív készülék. Tehát gyakorlatilag automatikusan vasalja ki a gyűrött ruhákat anélkül, hogy az időnket kellene fecsérelnünk. Nem csoda, hogy még díjat is nyert ez a nagyszerű találmány.

Egyszerű és praktikus

Az eszköz kis helyet foglal és nem nehéz, így hordozható. Akár a kollégiumokban is hasznát vehetik a fiatalok. A kivitelezése egyszerű, de mégis vidám az élénk zöld színének köszönhetően. Már csak az a kérdés, mikor lesz kapható a boltokban.

képek forrása: tuvie.com