Mosas.hu - a tudatos mosásért
Írj nekünk

sensolap(kukac)gmail.com

Cikkek

2017. május 12. | cikk megtekintése
Elölről vagy felülről?

Örök vita, hogy az elöl- vagy a felültöltős mosógépek jobbak-e. Az általános nézet szerint az „ablakos” gépek kényelmesebbek, a felültöltősök pedig megbízhatóbbak. Valójában egyik állítás sem feltétlenül igaz, inkább ízlésünk, megszokásaink, vagy éppen lakásunk miatt döntünk az egyik, vagy a másik mellett.

2017. május 10. | cikk megtekintése
Mit tegyünk a mosógépbe?

A történelmi időkben sulykolóval, vizelettel és hamuval is mostak. Aztán jöttek a folyékony és por alakú szintetikus mosószerek, melyek hatékonyan teszik a dolgukat. A környezettudatos szemlélet miatt ma újra előtérbe kerültek az alternatív megoldások mosódiótól a jó öreg szappanig.

2017. május 4. | cikk megtekintése
A mosógépek leggyakoribb hibái

Furcsa hangokat ad, kattog, ráz? Egy kis segítség következik, hogy mi a teendő, ha a mosógép egy olyan generációhoz tartozik, amelyik nem képes jelezni a hibakódokat.

2017. április 30. | cikk megtekintése
A mosógépet is mosni kell?

A mosógép jó esetben háztartásunk legtisztább pontja. Heti több alkalommal pucolja ki saját magát forró vízzel, mosószerrel, öblítővel, vagy más anyaggal ízlés és megszokás szerint. Csakhogy néha mindez mégsem elég: a tisztítóanyagok maradékától a penészig rengeteg oda nem illő anyag piszkolhatja a gépet, és így ruháinkat is. A mosógép tisztán tartására a megelőzéstől a fertőtlenítésig rengeteg módszer létezik, ezeket vesszük sorra.

2017. április 14. | cikk megtekintése
A teregetés titkai

Tetszik vagy sem, a teregetés is a mosáshoz tartozik. Ezen múlik, hogy hogyan kerülnek a ruhák a szekrénybe, a vasaló alá, és ránk, ezért nem mindegy, hogyan csináljuk. Néhány tanács, hogy jó illatúak és gyűrődésmentesek legyenek a textilek, elkerüljük a csipesznyomokat és a színek kifakulását.

2017. március 19. | cikk megtekintése
Technikai ruházat mosása

A sporttevékenységekhez és a túrázáshoz kifejlesztett ruházat különleges kezelést igényel. A hagyományos mosással akár tönkre is tehetjük ezeket a speciális tulajdonságokkal bíró anyagokat – a mosószer és az öblítő eltömíti a szellőző anyagok pórusait, feloldják az impregnáló réteget.

2017. március 11. | cikk megtekintése
Gyorsan vagy lassan csináljuk?

Gyors program, vagy lassú mosás? Van, aki mosógépének szinte csak az idő és energiatakarékos programját használja, más csak a hagyományos, hosszabb és alaposabb mosásra esküszik. Mik a gyors mosás előnyei és hátrányai, és hogyan lehetünk gyorsak és alaposak egyszerre?