Mosas.hu - a tudatos mosásért
Írj nekünk

sensolap(kukac)gmail.com

Hogyan varázsoljunk tiszta, friss és kényelmes ágyneműt magunknak?

Hogyan varázsoljunk tiszta, friss és kényelmes ágyneműt magunknak?

Otthonunknak a béke és a nyugalom szigetének kell lennie, egy olyan helynek, ahol biztonságban vagyunk és ahol kényelmesen ki tudjuk pihenni magunkat egy-egy fárasztó nap után. Ezért az sem mindegy, hogy milyen ágyban hajtjuk álomra fejünket. A tiszta, puha és friss ágyneműk közé mindig öröm bebújni!

Adunk most néhány tippet, hogyan varázsoljuk igazán kényelmessé az ágyneműt!

  1. Valljuk be őszintén, sokszor el sem olvassuk az ágyneműkön szereplő mosási útmutatókat, pedig lehet, hogy olyan információkat tartalmaznak, amelyekre különösen oda kellene figyelnünk! Ágyneműink, lepedőink túlnyomó többsége hagyományos mosógépben minden akadály nélkül mosható, de azért vannak kivételek. Mindig csak az utasításoknak megfelelően járjunk el!
  2. Minél melegebb a mosáshoz használt víz, annál több baktériumot és atkát tudunk elpusztítani. Ezért fontos, hogy mindig az anyagoknál megengedett legnagyobb hőfokkal mossunk! A poliészter alapú ágyneműket meleg vízben moshatjuk, míg a pamutból készülteket nyugodtan akár forró vízzel is!
  3. Bánjunk úgy az ágyneműinkkel, mint a többi ruhánkkal és mossuk őket rendszeresen! Minimum két hetente érdemes mosni őket!
  4. Mielőtt nekilátnánk a mosáshoz, vegyük a fáradtságot és válogassuk szét színek szerint az ágyneműinket! A fehér lepedőket soha ne mossuk együtt a színes lepedőkkel, vagy más ágyneműkkel!
  5. A napsugarak által a friss levegőn szárított ágyneműknél nincs is jobb illatú és puhább ágynemű a világon! A napsugarak ráadásul természetes fertőtlenítő és fehérítő hatással bírnak!
  6. Mindig vasaljuk az ágyneműinket is! A vasalással a még megmaradt baktériumok is elpusztíthatóak és könnyebb a vasalt ágyneműket elhelyezni a szekrényekben is, mert kevesebb helyet foglalnak!

Kellemes pihenést kívánunk!