Mosas.hu - a tudatos mosásért
Írj nekünk

sensolap(kukac)gmail.com

AEG mosógépek

Az AEG cég története

Emil Rathenau 1887-ben alapította meg az AEG céget, ekkor még izzólámpákat gyártottak. Majd 20 év múlva a háztartási gépek piaca felé is nyitni akartak, ekkor alkalmazták Peter Behrens professzort aki a cég designere lett. Az AEG volt az első olyan háztartási gépeket gyártó cég, amely nagy hangsúlyt fektetett a designra és a reklámkampányok egységességére, az arculattervezésre. Természetesen nem csak az esztétikus külső volt a cél, hanem a minőségi és egyszerűen használható háztartási gépek megalkotása. A kitartó munkának és a kreatív ötleteknek köszönhetően az AEG márkanév hamar ismerté vált.

Újítások, innovatív ötletek

Az 1958-as év jelentős volt a cég történelmében, ugyanis ekkor mutatták be az első AEG márkájú automata mosógépet, amely nagy segítséget jelentett a háziasszonyoknak a mosásban. Így ez a darab hamar közkedvelté vált. A háztartási gépeket gyártó cégek közül az AEG volt az első, amely a környezetbarát megoldásokra törekedett, már az 1980-as években. A cég által gyártott termékek a mai napig alacsony energia és vízfogyasztásúak és ezáltal környezetbarát módon használhatóak.

A cég filozófiája

Az AEG 1994-től kezdve az Electrolux csoporthoz tartozik. Az AEG termékek közkedvelté váltak az elmúlt évek folyamán, ez nem csoda, hiszen a háttérben komoly fejlesztői munka zajlik. A cég szakemberei arra törekednek, hogy új technológiai megoldásokkal vértezzék fel a háztartási gépeket és azok egyedülálló designúak legyenek. Az AEG által gyártott készülékek használata egyszerű, mégis kimagasló teljesítményűek. A német precizitás és a minőség jellemzi leginkább a cég termékeit.

Korszerű ötletek és esztétikus kivitelezés

Az AEG mosógépei olyan programokkal vannak ellátva, amelyek könnyebbé és gyorsabbá teszik a mosást. Akár gyapjú, vagy selyem ruhákat is moshatunk és száríthatunk ezekben a gépekben, nem kell attól tartanunk, hogy a ruhák sérülnek. A mosó- és szárítógépek energiatakarékosak, így a használatukkal gyakorlatilag takarékoskodhatunk is. Az AEG termékei között megjelentek a nagy kapacitású, 10 kilogrammos töltetű mosógépek is, amelyek a nagycsaládosok számára ideális választást jelenthetnek. A gőztisztítás funkcióval ellátott mosógépek pedig az érzékeny ruhadarabokat is kíméletesen varázsolják frissé és tisztává. A cég által gyártott mosógépek már számtalan háziasszony tetszését elnyerték, a magas minőségnek, könnyen kezelhetőségnek és a folyamatos technikai fejlődésnek köszönhetően.